16-årig gamer saligförklarades

Unik kärlek till den heliga Eukaristin

(katobs.se) Den 10 oktober 2020 saligförklarades Carlo Acutis i Assisi. Han dog i leukemi 2006, blott 16 år gammal. Carlo är ett barn av vår tid. Han föddes London 1991, men växte upp i Milano. Redan vid ung ålder verkade Carlo ha en speciell kärlek till Gud, även om hans föräldrar inte var särskilt fromma. Han påverkade sin mor att börja praktisera sin tro, vilket hon inte gjort nästan alls tidigare. Redan som litet barn älskade han rosenkransen, och han kunde sitta timmar ensam i kyrkan. Till slut började inte bara hans mor gå i kyrkan, utan flera släktingar gick dagligen till heliga mässan.

 

 

 

Carlo älskade att spela videospel, särskilt med sin nya PS2. Han var också tidigt duktig att bygga webbsidor, en av dem handlade om eukaristiska mirakler. Han nådde på detta unika sätt andra tonåringar som annars ofta faller bort från trons praktik direkt efter konfirmationen.

När Carlo fick cancerbeskedet så offrade han omedelbart allt lidande och en eventuellt för tidig död till påve Benedikt XVI.

Inför saligförklaringen så öppnades hans grav i Assisi, och kroppen var i det närmaste helt bevarad, anletet ännu vackert, "som om han sover". Han begravdes med sina favoritträningskläder och sina Nikeskor.

Här är några visdomsord från den här unge mannen som dog vid 15 års ålder av leukemi. Må vi alla lära av hans exempel. Tack vare Gud för detta vackra vittne om tro, hopp och kärlek. 

 


1. "Jungfru Maria är den enda kvinnan i mitt liv."
2. "Ju mer eukaristi vi tar emot, desto mer blir vi som Jesus, så att vi på jorden får en försmak av himlen."
3. "Genom att stå inför den eukaristiska Kristus blir vi heliga."
4. "Det finns människor som lider mycket mer än jag."
5. ”Be kontinuerligt din skyddsängel om hjälp. Din skyddsängel måste bli din bästa vän. ”
6. "Var inte rädd, ty med Jesu inkarnation blir döden liv, och det finns ingen anledning att fly: i det eviga livet väntar något extraordinärt för oss."
7. "Jerusalem ligger precis utanför vår tröskel."
8. "Alla människor är födda som original men många dör som fotokopior.”
9. "Att alltid vara nära Jesus, det är min livsplan ”.
10. "Sorg är att titta på oss själva, lycka är att se upp till Gud."
11. "Inte jag utan Gud."
12. "Det enda vi måste be Gud om i bön är önskan att vara helig."
13. ”Vår själ är som en luftballong. Om det av en slump finns en dödssynd, faller själen till marken. Bekännelse är som elden under ballongen som gör det möjligt för själen att stiga upp igen. . . Det är viktigt att gå till bikt ofta. ”
14. "Jag är glad att dö för jag har levt mitt liv utan att slösa en minut på de saker som inte behagar Gud."
15. ”Vårt mål måste vara oändlighet, inte det ändliga. Det oändliga är vårt hemland. Himlen har väntat på oss för alltid. ”
16. "Eukaristin är vägen till himlen."

Se även:
Mother of Soon-to-Be Blessed Carlo Acutis: ‘Jesus Was His First Priority’

The Eucharistic miracles over the world (webbsida gjord av salige Carlo Acutis)

 

 


Tillbaka Förstasidan Från början
===============================
KATOLSK OBSERVATÖR 2005-2020 All rights reserved